Petrecem o mare parte a vieții noastre dormind, o treime din viață mai exact. Așa că pentru a asigura un somn cât mai odihnitor și o calitate a vieții cât mai ridicată, e mai mult decât evident că trebuie să dormim într-un pat de calitate. Din păcate, un procent foarte mare de oameni ignoră acest aspect.
Memorie mai bună
Investiția într-un pat de calitate poate spori semnificativ calitatea somnului. Un somn calitativ pe timpul nopții influențează capacitatea de învățare, studiere și capacitatea de a memora. Foarte mulți oameni consideră activitatea creierului că fiind inactivă în timpul somnului, când de fapt este total opus. În timpul somnului are loc procesul de consolidare și anume transferul de informație nouă și alte lucuri pe care creierul le-a captat pe timpul zilei, către alte părți ale creierului.
Un somn potrivit ajută de asemenea la nașterea de noi idei și concepte. Dacă dormi într-un pat în care petreci mai multe ore în care îți cauți poziția potrivită decât să dormi, creierul nu va putea procesa informație nouă. Investiția într-un pat de calitate este o investiție de durată și te va salva de o grămadă de lucruri nedorite.
Creativitate
Dormitul în paturi neconfortabile deseori cauzează o stare de inconfort, iritabilitate și nu una de creativitate. Un adult are nevoie de 7-8 ore de somn zilnic, iar lipsa acestora, chiar și pentru 2-3 zile, poate duce la scăderea creativității. Când un creier e odinit, are mult mai mult timp să proceseze informație nouă, cea ce duce, evident, la o sporire a creativității.
Menținerea greutății
Un somn confortabil ajută surprinzător la menținerea greutății. O altă consecință a lipsei somnului, care duce la creșterea în greutate, este lipsa leptinei, un hormon care, atunci când nu se declanșează în corp în cantitățile normale, duce la poftă de mâncare ridicată, ceea ce poate determina mai apoi un aport de calorii ridicat.
Păstrează-ți sănătatea sub control
Lipsa somnului e un mare contribuitor la diverse probleme de sănătate. Aceste afecțiuni pot fi de la diferite boli cronice până la probleme cardiace. De asemena, afectează tensiunea arterială și reduce nivelul de insulină, astfel crește riscul de diabet. De asemenea, un somn neadecvat afectează și sistemul imunitar, ducând în cel mai frecvent mod la răceli și alte afecțiuni.
Un somn haotic este deseori unul dintre factorii apariției depresiei. Cel mai indicat mod de evitare a acestor probleme e să ai parte de o calitate a somnului cât mai ridicată.
Somn = Fericire
Un somn bine pus la punct are un impact mare în nivelul fericirii și de asemenea îmbunătățește sănătatea. Un somn odihnitor are mai multe impacturi pozitive în viață noastră, însă cel mai important factor care determină calitatea somnului este patul. Nimic nu e mai important decât alegerea unui pat care sporește confortul și sănătatea individului. Este o decizie înțeleaptă să investești într-un pat de calitate încă de la început, decât să îți schimbi patul mereu din cauza disconfortului creat și să crești riscul apariției afecțiunilor cauzate de un somn neadecvat.