Blog

Somieră sau placă de PAL?

Dacă ai ajuns aici înseamnă că și tu ți-ai pus întrebarea: Ce să aleg între o somieră și o placă de PAL? Răspunsul evident este o somieră, iar în următoarele rânduri voi argumenta această alegere.

De ce este mai bună o somieră ca o placă de PAL

Ținând cont de instinct, la prima vedere, am fi tentați sa alegem o placă de PAL. Însă trebuie luate în considerare mai multe aspecte. O mare parte din viață o petrecem dormind, mai exact o treime, așa că trebuie sa ținem cont că trebuie să ne odihnim cât mai eficient posibil. Iar odihna din timpul somnului este direct proporțională cu calitatea patului.

În primul rând, o somieră oferă o aerisire corectă a saltelei și a întregului ansamblu al patului. Salteaua are parte de o aerisire corespunzătoare, putem spune că poate să respire tot timpul și nu vei fi nevoit să o aerisești tu din când în când. Astfel se evită apariția mucegaiului, un inconvenient pentru care producătorii nu acordă garanție pentru saltele.

Somiera permite susținerea corectă a saltelei. Poți afirma la fel de bine că si o placă de PAL oferă această posibilitate, însă o placă de PAL, cu timpul, se deformează. O somieră calitativă vine cu o contribuție semnificativă în asigurarea unui somn liniștit si confortabil. Salteaua este fixată corect de cadrul somierei, iar în același timp asigură o flexibilitate utilă a poziției în timp ce dormiți.

Este bine de știut că nu doar calitatea saltelei ajută la un somn odihnitor, un impact foarte mare îl are o somieră de calitate. Aproape în egală masură cu salteaua, somiera este resposabilă pentru un somn odihnitor.

Somierele de calitate nu se deformează în timp. Unele plăci de PAL se confruntă cu apariția în timp a unor curburi sau denivelări, mai ales pe partea centrală, fiind zona cea mai intens folosită. Salteaua nu poate prelua toată greutatea corpului în timpul somnului, iar din această cauză apar destul de repede aceste degradări ale unei plăci de PAL. Iar în timp creează o stare de disconfort în timpul somnului, afectând în același timp coloana vertebrală. Lucru care nu este întâlnit la o somieră, deoarece somiera conferă elasticitate, iar greutatea este preluată și distribuită de lamele pentru o poziție a corpului cât mai benefică.